Let op: veel bibliotheken hebben in de zomervakantie aangepaste openingstijden. Kijk hiervoor bij Openingstijden onder Afwijkende openingstijden Naar de (aangepaste) openingstijden

Luisterbieb

Ben jij geïnteresseerd in digitale producten en technisch knutselen zoals 3D printen, LEGO-wedo,  Virtual Reality? En vind je het leuk om dit te ontdekken met kinderen? Dan zoeken wij jou!

Als begeleider bij de workshops in de Biebfabriek help je kinderen vaardigheden te ontwikkelen die in de 21e eeuw belangrijk zijn; zoals programmeren, kritisch nadenken, samenwerken en creativiteit. We gebruiken hiervoor verschillende programma’s en materialen. Te denken valt aan het maken van stop-motion filmpjes, programmeren in Scratch, fotografie met de Green Screen, drones, maar ook het aanleggen van een eenvoudige stroomkring.

We zijn op zoek naar meerdere workshopbegeleiders voor alle bibliotheekvestigingen. Ben je student aan de PABO of lerarenopleiding óf wil je alleen incidenteel of voor bepaalde projecten ingezet worden, dan gaan we graag met je in gesprek.  

Jij...

 • bent vriendelijk en geduldig
 • vindt het leuk om kinderen te begeleiden in de ontdekkingstocht van digitale mogelijkheden
 • hebt oog voor ontwikkelingen in de maatschappij op het gebied van 21e eeuwse vaardigheden
 • bent per mail, app en/of telefoon goed bereikbaar

Wij bieden...

 • een plezierige en inspirerende werkomgeving
 • goede begeleiding bij het werk
 • een gratis Bibliotheekabonnement
 • de mogelijkheid tot het afsluiten van een zorgverzekering met collectiviteitskorting
 • de mogelijkheid om bij te dragen aan de digitale ontwikkeling van kinderen.

Werken bij ons

Kennis opdoen, jezelf ontwikkelen, kunnen lezen en omgaan met informatie- en communicatietechnologie bepalen het succes van mensen in onze maatschappij. Wij werken aan verbetering van digitale vaardigheden van burgers, aan terugdringing van laaggeletterdheid en we ondersteunen educatieve projecten in het onderwijs. Dit doen we voor Bibliotheekleden, Drentse gemeenten, onderwijs- en diverse andere organisaties. Bij ons werken 130 medewerkers, samen met ongeveer 500 onmisbare vrijwilligers. Onze cultuur? Actief, verbindend en open. We zijn altijd op zoek naar talenten die het verschil maken binnen het Drentse Bibliotheeknetwerk.

Enthousiast?

Laat weten dat je graag wilt helpen en mail je reactie naar Roelien Bos:info@bibliotheekgieten.nl

Locatie: Aa en Hunze

Ben jij geduldig en lijkt het je leuk om mensen te helpen met taal en rekenen?

Werkzaamheden:

 • Je oefent met één of meer cursisten, zodat zij beter Nederlands leren spreken, lezen en schrijven.
 • Je ondersteunt één of meer cursisten bij het oefenen met rekenen en computeren.

Wij bieden:

 • Gratis training
 • Gratis lesmateriaal
 • Begeleiding en ondersteuning

 

Meld je aan bij Theo en maak het verschil voor een ander!

Taalhuiscoördinator Theo Wortel 
06-48527411  info@taalhuisaaenhunze.nl

Hoe installeer ik een app op mijn tablet? Hoe houd ik mijn smartphone up-to-date? Wat doe ik met bestanden op mijn computer? Dit soort (en veel meer) vragen omtrent het gebruik van je laptop, smartphone of pc kun je stellen in het Digitaal Café!  

Het Digitaal Café gaat in bibliotheek Gieten weer van start. Hierbij werken we voorlopig eerst alleen op afspraak. Je kunt dan contact met ons opnemen via de mail of de telefoon. We plannen dan een afspraak voor je in op een dinsdagmiddag. 

Uiteraard houden we ons aan de corona-richtlijnen.  

Voor meer informatie of aanmelden: info@bibliotheekgieten.nl of 088-0128220. 

Je kunt weer afgeschreven boeken kopen!

Tijdens de openingstijden van de bibliotheek kun je boeken uit verschillende categorieën, tijdschriften en dvd’s op de kop tikken. Lekker voor op vakantie of in de tuin.

Prijzen boeken en dvd's:
Per stuk: € 1,-
6 stuks: € 5,-

Er kan alleen contant en bij voorkeur gepast afgerekend worden. De boeken zijn te koop voor iedereen, zowel leden als niet-leden.

Ga mee op reis!

Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: in de zomer kun je overal lezen. En met Vakantielezen van de Bibliotheek wordt lezen extra leuk! Gaan jullie deze zomer mee op reis?

https://youtu.be/jGNAXJ5RXfw 

Vakantielezen is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers. De bibliotheek biedt dit digitale zomerleesprogramma aan voor kinderen uit groep 3 en 4. Met Vakantielezen willen we samen het leesniveau van kinderen in de schoolvakantie op peil houden.

Doe mee en maak kans op prijzen

Op de website www.vakantie-lezen.nl reizen jullie langs 6 landen. Van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. In ieder land doen jullie opdrachten en zo proberen jullie in elk land de schat te vinden. Met de digitale schattenjacht maken jullie ook nog eens kans op leuke prijsjes.


Wil je meedoen met je gezin? Haal de gratis schatkaart op in de bibliotheek en meld je aan via www.vakantie-lezen.nl.

Lees jezelf de wereld rond

Heb je altijd al een bezoekje willen brengen aan Lachland? Ben je benieuwd wie er in Sportmanië wonen? Voor Vakantielezen hebben we 6 verhalen geschreven. De verhalen vind je op de website van Vakantielezen, maar je kan ze ook hieronder vinden. Alle verhalen zijn geschreven op het leesniveau M3/E3. Lees jezelf de wereld rond!

 • Sprookjeseilanden: er is feest op het kasteel. De prins en prinses gaan trouwen, maar de heks is niet blij. Zij wil zelf met de prins trouwen. Ze bedenkt een slim plan. Valt het feest in het wtaer? Lees het in dit sprookjesachtige stripboek.
 • De Griezelkust: Welkom op de Griezelkust. Jeroen maakt de griezelsoep van zijn oma. Maar waar liggen alle ingrediënten? Lees het verhaal en ga samen met Jeroen op zoek naar alle spullen. Dit verhaal is dan ook een zoekboek!
 • Avonturenland: Jeroen is op zoek naar de schat. Kun jij hem helpen? Los de puzzels in dit boek op en ontdek waar de schat ligt.
 • Lachland: De inwoners van Lachland maken elkaar de hele dag aan het lachen. Doe mee en lach hard om dit grappige moppenboek.
 • Sportmanië: In dit land zit niemand stil, ook de spelers van Oranje niet. Van Dijk en De Jong willen voetballen, maar waar ligt toch de bal? Lees dit verhaal en ontdek of de spelers de juiste bal kunnen vinden.

Dierenrijk: Wist je dat een giraf eet met zijn tong en wel 5 meter lang kan worden? Hoe we dat weten? Dat hebben we gelezen in ons weetjesboek. Reis ook mee naar het Dierenrijk.

Locatie: Aa en Hunze

Voorleesvrijwilliger BoekStartuurtjes Aa en Hunze

De bibliotheken in Annen, Gieten en Rolde zoeken enthousiaste vrijwilligers voor het begeleiden van BoekStartuurtjes.

Houd je van voorlezen en knutselen met jonge kinderen en hun ouders? Heb jij ervaring in het werken met kinderen tussen de 0 en 4 jaar? Ben je creatief en ben je 1 á 2 keer per maand beschikbaar om een Boekstartuurtje* te leiden en zelfstandig uit te voeren? Dan zoeken wij jou!

Boekjes ontdekken en voorlezen is ontzettend belangrijk voor jonge kinderen. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling en verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar kinderen hun leven lang profijt van hebben. Als voorleesvrijwilliger lees je voor aan jonge kinderen en help je bij knutselactiviteiten voor dreumesen en peuters in de bibliotheek.

Jij…

 • bent minimaal 18 jaar
 • vindt het leuk om te werken met jonge kinderen
 • bent enthousiast over (voor)lezen en boeken
 • spreekt goed Nederlands
 • bent in staat om makkelijk te communiceren met verschillende doelgroepen
 • bent per mail, app en/of telefoon goed bereikbaar

Wij bieden…

 • goede begeleiding bij het werk
 • indien nodig trainingen of informatiebijeenkomsten, bijvoorbeeld over interactief voorlezen
 • een gratis bibliotheekabonnement
 • de mogelijkheid tot het afsluiten van een zorgverzekering met collectiviteitskorting
 • de mogelijkheid om bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen

Werken bij ons

Kennis opdoen, jezelf ontwikkelen, kunnen lezen en omgaan met informatie- en communicatietechnologie bepalen het succes van mensen in onze maatschappij. Wij werken aan verbetering van digitale vaardigheden van burgers, aan terugdringing van laaggeletterdheid en we ondersteunen educatieve projecten in het onderwijs. Dit doen we voor bibliotheekleden, Drentse gemeenten, onderwijs- en diverse andere organisaties. Bij ons werken 130 medewerkers, samen met ongeveer 450 onmisbare vrijwilligers. Onze cultuur? Actief, verbindend en open. We zijn altijd op zoek naar talenten die het verschil maken binnen het Drentse Bibliotheeknetwerk.

Enthousiast?

Laat weten dat je graag wilt helpen en mail je reactie naar Bibliotheek Annen via info@bibliotheekannen.nl.  Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

* Vaste onderdelen zijn ook het geven van voorlichting aan ouders over lezen, taal en voorlezen aan jonge kinderen.

Deel deze pagina