Taalhuis Aa en Hunze is er weer klaar voor

nieuwe deelnemers hartelijk welkom

 

Het Taalhuis Aa en Hunze heeft weer plaatsen vrij om mensen te helpen die beter willen leren lezen of schrijven. Er zijn weer genoeg vrijwilligers voor de begeleiding. Zij zijn opgeleid om iedereen te helpen die beter wil worden met taal. Ook kan het Taalhuis helpen bij het leren werken op de computer. Die wordt steeds belangrijker omdat veel zaken tegenwoordig online geregeld moeten worden.

Veel mensen denken dat het Taalhuis alleen bedoeld is voor mensen is die nog geen Nederlands kunnen. Maar dat is niet waar. Het is juist ook voor volwassenen die Nederlands als moedertaal hebben. Taal maakt sterk en geeft zelfvertrouwen. Dat geldt voor iedereen. Want hoe mooi is het als je je eigen post kunt afhandelen? Of je (klein)kinderen kunt voorlezen. Of de bijsluiter van de medicijnen goed begrijpt. In de gemeente Aa en Hunze wonen ongeveer drieduizend mensen die moeite hebben met taal. De meesten van hen hebben Nederlands als moedertaal.

Wie zin heeft om aan de slag te gaan, kan contact zoeken met Theo Wortel van het Taalhuis. Theo is elke vrijdagmiddag van één tot drie uur in de bibliotheek van Gieten. En hij is bereikbaar via 06 - 48527411 of info@taalhuisaaenhunze.nl. Het Taalhuis werkt vanuit de bibliotheken in Rolde, Annen en Gasselternijveen. In de bibliotheek zijn computers om te oefenen. En… er is altijd een kopje thee of koffie. Want het Taalhuis is niet alleen gratis, het is er ook gezellig.