De overheid gaat digitaal! Jij ook?

Overheden verwijzen burgers steeds vaker naar hun digitale loketten. Ook de gemeente Aa en Hunze. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing.

Niet iedereen is in staat om de e-overheid te gebruiken. De bibliotheken in Annen, Gieten, Rolde en Gasselternijveen kunnen je hierbij ondersteunen. Je kunt je digitale vaardigheden versterken met de cursus Digisterker/Aan de slag met je DigiD.

Cursus ‘Digisterker/Aan de slag met je DigiD’

Een cursus bestaat uit vier dagdelen van twee uur. Er wordt gewerkt in kleine groepjes onder begeleiding van twee gecertificeerde docenten, die alles stap voor stap uitleggen. Cursisten krijgen een werkboek.  Tijdens de cursus leer je:

• Hoe je een DigiD aanvraagt en gebruikt
  • Hoe je informatie kunt vinden op websites van de overheid
  • Hoe je digitaal een afspraak kunt maken op het gemeentehuis in Gieten
  • Hoe je een toeslag kunt aanvragen
  • Hoe je de persoonlijke omgevingen van overheidsorganisaties kunt gebruiken, zoals bijv. MijnToeslagen, MijnOverheid en Werk.nl
  • Hoe je Regelhulp kunt gebruiken

Kan iedereen meedoen aan de cursus?

In de cursus is een speciale module opgenomen over de website van de gemeente Aa en Hunze. Deze cursus is dus speciaal voor inwoners uit de gemeente Aa en Hunze.

Als je mee wilt doen, moet je wel weten hoe een computer werkt: je kunt werken met een toetsenbord en muis, je hebt een e-mailadres en beschikt thuis over internet.

Wanneer is de volgende cursus Digisterker?

Kijk in de agenda (met link naar juiste pagina) voor de cursusplanning.

Staat er even geen cursus gepland?

Geef je op via dit formulier of bij belangstelling hier voor een cursus. De bibliotheek neemt dan contact met je op.