Deze zomer gaan we op safari. Doe de deur open en stap de Drentse wildernis in. Overal om je heen zijn wilde dieren, maar je moet wel even speuren om ze te zien. Ze zijn verstopt in het gras, in de bosjes of in de grond. Ontdek met ROEG! en de bibliotheek De Zes Zomerkriebels: kleine diertjes met enorme verhalen!

Kleine diertjes met enorme verhalen

Zomerkriebels logoElke week staat er een interessant diertje centraal dat bij jou in buurt leeft. Zo komen de teek, de worm, het lieveheersbeestje, de wesp, de mier en de mug aan bod. Over elk diertje kun je een vlog bekijken, opdrachten doen en verhalen ondekken. Ga hiervoor naar de website Zomerkriebels van ROEG! Junior.

 

Naar website De Zes Zomerkriebels van ROEG!

 

Haal je cadeautje op in de bibliotheek*

Het wordt nog leuker als je naar de bibliotheek gaat. Voor kinderen tussen 6 en de 12 jaar ligt er een verrassing klaar. Vraag ernaar als je een boek komt lenen. De bibliotheek staat vol met verhalen die je in je vakantie kunt lezen. En ook zijn er boeken over de Zes Zomerkriebels.

In een aantal bibliotheken is een mini-ROEG! hoekje ingericht over de Zomerkriebels. Kom er kijken en ontdekken!

De diertjes

1. Lieveheersbeestje

 

4. De worm

Zomerkriebels Lieveheersbeest

Bekijk op ROEG!

 

Informatie over lieveheersbeestjes in de bibliotheek

  worm

Bekijk op ROEG!

 

Informatie over de worm in de bibliotheek

         
         

2. De teek

 
 

5. De mug

 
Zomerkriebels Lieveheersbeest

Bekijk op ROEG!

 

Informatie over de teek in de bibliotheek

  Mug 80

Bekijk op ROEG!

 

Informatie over de mug in de bibliotheek

          
         

3. De mier

 

6. De wesp

Zomerkriebels Mier

Bekijk op ROEG!

 

Informatie over de mier in de bibliotheek

  wesp 80

Bekijk op ROEG!

 

Informatie over de wesp in de bibliotheek

 

Win een uniek Zomerkriebel T-shirtzomerkriebel t shirt

Wat is jouw favo kriebeldiertje? Doe mee met de tekenwedstrijd en wie weet draag jij straks een origineel Zomerkriebel T-Shirt. Biblionet Drenthe geeft in totaal tien kindershirts weg.

Doe mee!

 

Samenwerking bibliotheek en ROEG!

roeg logoDe bibliotheek en ROEG! werken samen om informatie over de Drentse natuur te delen. Een aantal bibliotheken beschikt al over een speciale ROEG!-hoek. Hier vindt de bezoeker van de bibliotheek niet alleen informatie, er worden ook activiteiten georganiseerd. Tijdens de schoolvakantie organiseren de deelnemende bibliotheken en ROEG! dit speciale programma gericht op lezen en kennis van de natuur.

 

* Aan deze actie doen mee de bibliotheken in de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo en Westerveld.